Hvor galt kan en stormskade
udvikle sig?
Stormskader kan udvikle sig grimt, hvis man ikke forsøger at stoppe eller begrænse skaderne. Har du fået en stormskade, skal du derfor undersøge, hvad du kan gøre for at begrænse skaden hurtigst muligt. Det gælder om at lukke huller i taget og dække ituslåede vinduer til. På den måde kan du sørge for at en række stormskader ikke bliver betydeligt større. Regn følger ofte med storm, og du kan derved også begrænse mange vandskader, såfremt det regner under eller efter stormen.
I 2013 medførte stormen Bodil stormflod, og i den forbindelse mistede mange danske familier deres hjem som følge af vandskader. Du kan læse mere om, hvordan du sikrer dig dækning efter stormflod her. Hos Codan har vi samlet en tjekliste for, hvordan du kommer bedst igennem en skade efter en storm eller stormflod, som du kan læse mere om her.
Storme i Danmark
Storme er noget af det, der påvirker samfundet i Danmark allermest. I Danmark har vi flere storme i vinterhalvåret, og de er særligt voldsomme ude ved kysterne. Skaderne under og efter en storm kan være meget voldsomme. En storm kan fx rive et træ op af jorden eller rive noget af taget af på et hus.
I Danmark har vi stormsæson i vinterhalvåret. Stormsæsonen er fra oktober til marts. Det er derfor en god ide at forebygge stormskader i efteråret.
Stormskader kan være dyrt for dig
Stormskader kan være meget ødelæggende og koste dig dyrt. Du bør derfor undersøge, hvilke skader din forsikring dækker og forsøge at forebygge stormskader der, hvor det er muligt. Der er en håndfuld ting, som du kan gøre som husejer for at forebygge langt de fleste stormskader.
‘’Det vi typisk ser, er skader på tag, drivhuse, flagstænger, plankeværk eller trampolinen, der forvolder skade eller træer, der falder ned og forvolder skade på bygning. Hvis du tager det ud af vores stormskader, så er der ikke ret meget tilbage’’ fortæller Henrik Bundgaard, som er skadedirektør hos Codan.